Deze vacature is niet meer actief.

Vacature Data entry medewerker Pijnacker

Werklocatie: Pijnacker
€13 - €14 / uur 40

Omschrijving

Ben je tijdelijk beschikbaar voor een uitdagende klus bij een gemeente? Je gaat een project ondersteunen bij het overzetten van documenten.

Over het werk

Samen met jouw collega's, die verantwoordelijk zijn voor het beoordelen van vergunningen, ben jij verantwoordelijk voor het overzetten van documenten. Het systeem voor het beoordelen van vergunningsaanvragen gaat wijzigen. Het overzetten van data gaat voor een groot deel automatisch, maar de bijgevoegde documenten, zoals tekeningen en overige bestanden, worden handmatig overgezet. Hiervoor is een stappenplan opgesteld, welke volledig gevolgd gaat worden in dit proces. Je krijgt te maken met ruim 350 dossiers. Tijdens deze klus moet je je goed kunnen focussen en erg nauwkeurig te werk gaan. Je gaat werken in diverse systemen en basiskennis van de MS-office pakketten is belangrijk. Tot slot werk je met privacygevoelige gegevens, waarvoor je een contract tekent met een verklaring dat je discreet met deze gegevens omgaat.

Het overzetten van de gegevens start op 7 of 8 oktober. De deadline voor het overzetten van de eerste dossiers is 12 oktober. Voor deze tijdelijk baan moet je in deze dagen (ook in het weekend) fulltime beschikbaar zijn. Na 12 oktober duurt de klus, naar verwachting, vijf tot zes weken. De werktijden zijn van 8:30 uur tot 17:00 uur en het gaat om een fulltime werkweek.

Wat wij bieden
  • Een tijdelijk fulltime baan bij de Gemeente in Pijnacker
  • Een mooie uitdaging om bij te dragen aan dit project
  • Een reiskosten vergoeding van €0,19 per kilometen en 100% OV-vergoeding
Wat wij vragen
  • Je hebt ervaring met computers, systemen en hebt een goede kennis van de Microsoft office pakketten
  • Je bent vanaf 7 oktober fulltime beschikbaar
  • Je kan nauwkeurig werken en je bent gefocust op één proces
  • Je bent communicatief vaardig en kan goed overleggen en schakelen met collega's
Over het bedrijf

Dit project vindt plaats op de afdeling die zich bezighoudt met het beoordelen van vergunningsaanvragen, zowel van particulieren als van bedrijven. Dit varieert van een aanvraag van een uitbouw, tot aan het bouwen van een hele woonwijk. In het omgevingsloket worden deze aanvragen ingediend en de beoordeling is aan de hand van veel verschillende wetten en regelgeving. Samen met jouw collega's uit deze projectgroep ga jij aan de slag met het overzetten van gegevens en na de eerste deadline, zal jij, samen met één collega, verantwoordelijk zijn voor de overige dossiers.

Over Luba

Luba is het grootste uitzendbureau voor het MKB. Met de beste banen, bij de beste werkgevers bij jou in de buurt. Wij hebben altijd persoonlijk contact, zodat we weten wat je nodig hebt om te groeien. En we zijn er voor iedereen. We denken niet in hokjes, we denken met je mee. Waar je ook aan de slag wilt, er is altijd werk bij jou in de buurt. Solliciteer direct!

Vereisten

Mbo

Van 0 tot 1 jaar, Van 1 tot 2 jaar, Van 2 tot 5 jaar